Göbek yağı sadece yüzeysel bir kaygı değildir!
Aynı zamanda diyabet ve kardiyovasküler hastalıklar gibi ciddi sağlık sorunları için önemli bir risk faktörüdür.
Derialtı göbek yağı derinin hemen altında bulunan en gözle görülür yağ türüdür. Herkesin biraz göbek yağı vardır, ancak bu derialtı yağının aşırı artması kilo sorununa işaret eder. Haplar, ameliyatlar, mucize tedaviler ve bitkisel ilaçlar, göbek yağlarını güvenle kaybetmenizi sağlamaz. Ancak sağlıklı bir diyet ve egzersiz kombinasyonu ile karın yağından doğal olarak kurtulmak mümkündür.
Göbek yağı, özellikle kadınlar için yaşla birlikte artma eğilimindedir. Yüksek bir vücut kitle indeksine (BKİ) sahip olmak çoğu zaman daha fazla göbek yağıyla ilişkilidir.
Karın yağları çeşitli hormonların üretilmesindeki rolünden dolayı bazen "aktif" yağ - zararlı yağlar olarak adlandırılır. Organları çevreler ve diyabete, kardiyovasküler hastalıklara ve diğer ciddi sağlık sorunlarına yol açabilecek hormonları serbest bırakır. Kadınlarda iç organ yağlanması, ilerleyen süreçte safra kesesi ameliyatına yol açabilir.
· Günlük enerji ihtiyacınıza uygun beslenin. Gereksiz kalori alımından kaçının.
· Şekerli içecekleri tercih etmeyin.
· Basit karbonhidrat alımını azaltın.
Beyaz ekmek, rafine tahıllar ve şekerli yiyecekler gibi basit karbonhidratlar, besin değeri açısından düşüktür, ancak kalorileri yüksektir. Ayrıca karın yağının artmasına neden olurlar. Meyve ve sebzeler basit karbonhidratlara sağlıklı bir alternatiftir. Ayrıca kan şekerinin düzenlenmesine yardımcı olabilecek lif içerirler.
· Yağsız protein tüketin. (Kuruyemişler, kurubaklagiller ve yağsız et kaynaklı protein)
· Aşırı yağlı tüketmekten kaçının.
Tüm yağları yok etmeye çalışmayın, bunun yerine sağlıklı yağlar seçin. Trans yağlar ve doymuş yağlar tercih etmeyin.
· Egzersiz yapın!
Ø Uzun süre masa başı oturanlar düzenli olarak molalar verebilirler.
Ø Bir varış yerinden uzağa park etmek daha fazla yürümeyi teşvik eder, daha fazla kalori yakar ve kalp sağlığını iyileştirir.
Ø Haftada 3 gün yürüyüş yaparak başlayabilir, ardından, koşu ya da ip atlama gibi daha yoğun bir kardiyoya geçiş yapabilirsiniz.