Sağlıklı ve doğru beslenme vücudun dinç ve genç kalması için önemlidir. Bunun yanında uyku, su içme gibi faktörler de metabolizmanın hızlanmasını ve vücudun genç kalmasını etkiler.
Şimdi genç kalmanın yolları geliyor!
Uyku kalitesi
Düzenli ve kaliteli uyku güne daha zinde başlamak için önemlidir. Ayrıca vücudun hormonal dengesini sağlar. Günde ortalama 7 saat uyku yeterlidir.
Su
Metabolizmanın doğru çalışması, vücudun temizlenmesi ve bağırsakların düzenlenmesi için günde 2.5- 3 litre su içilmesi önemlidir.
Egzersiz
Düzenli egzersiz-spor yapmak metabolizmayı hızlandırmasının yanında kemik ve eklem sağlığı için de oldukça önemlidir. Vücudu daha zinde tutar.
Stres
Stresten olabildiğince uzak kalmak daha genç kalmak için olmazsa olmazlardan biridir. Bunun için motive olacağınız aktiviteler bularak stresten kaçınmanızı öneririz.
Kirli Hava ve Radyasyondan Uzak Kalmak
Teknolojinin hayatımızda yerinin artması işlerimizi kolaylaştırsa da daha fazla radyasyona maruz kalıyoruz. Bu da kötü hücrelerin vücudumuzda artmasına sebep olabilir. Kirli hava da vücuttaki toksinleri arttırır.
Doğru Beslenme!
Yeterli ve dengeli beslenmek, her besin grubundan çeşitli beslenmek iyi bir bağışıklık ve vücuttan toksinlerin atımını sağlar. Doğru beslenme ile ideal kiloda kalmak mümkündür. Tüm bunlar dolayısıyla vücudun daha zinde, enerjik ve genç kalmasında beslenmenin etkisi büyüktür.
Renkli Sebze –Meyve
Tüm sebze ve meyveler vücudun bağışıklığını sağlayan vitamin-mineraller icerir. Bu nedenle hepsinden faydalanabilmek için renkli beslenmek önemlidir. Ayrıca meyve ve sebzeler iyi bir lif kaynağı olduğu için bağırsak sağlığı ve kan şekeri dengesi sağlar.
Yeterli Kalsiyum
Daha rahat hareket edebilmek için kemik ve eklem sağlığına dikkat etmek gerekir. Süt, yoğurt, kefir gibi kalsiyum kaynaklarını mutlaka tüketmek gerekir. Kişiye göre günde ortalama 2-3 porsiyon tüketmek uygundur. Kefir ve yoğurdun ayrıca probiyotik özelliği vardır.
Kolajen
Kolajen koruyucu bir bariyer görevi üstlenerek, cildimizi toksinlerden ve diğer zararlı etkenlerden korur. Cilde esneklik ve sıkılık kazandırır, eklem, tendon ve organlarımızı bir arada tutar. Saçlarımızın ve tırnaklarımızın da temel bileşeni olarak, tırnak ve saç sağlığımız üzerinde de doğrudan etkilidir.
Kolajen içeren besinler:
· Sığır, inek eti, tavuk, keçi eti; özellikle hayvanın kemikleri, derisi ve sakatat bölgesinde bolca kolajen bulunur.
· Portakal, mandalina, greyfurt, kivi ve ananas gibi C vitamini içeren meyveler
· Yeşil ve siyah zeytin, kereviz, soğan, sarımsak gibi sülfür içeren gıdalar
· Kırmızı meyveler ve kırmızı biber, elma, çilek, kiraz gibi likopen içeren meyveler
· Özellikle balık, somon ve orkinozda bulunan omega 3 yağ asitleri
· Havuç, balkabağı gibi turuncu sebzeler, domates, lahana, pancar, ıspanak ve patlıcan
· Kemik suyu ve ve paça çorbası
Omega-3
Balık, ceviz , keten tohumu, chia tohumu gibi kaynaklar ile uygun miktarda beslenmek omega-3 alımımızı sağlar ve enerjik hissetmemizi sağlar.
Kötü Hücreleri Azaltan Kanser Savar Besinler Tüketmek
Brokoli, kırmızı meyveler, zerdeçal, sarımsak, soğan, turunçgiller, yeşilçay ve yeşil yapraklı sebzeler vücuttaki kötü hücreler ile savaşır ve yaşlanmaya engel olur.
Bu yöntemler vücudu genç, zinde, enerjik tutacaktır. Ancak tüm besinlerin porsiyonunun kişiye özel olduğu unutulmamalıdır.